DIALYSE

"Waarom heen en weer als het ook thuis kan?"

Passende voorzieningen, met uw wensen en voorkeuren

Dialyse

Thuis dialyseren is een manier van nierbehandeling. Het biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele dialyse in een ziekenhuis of dialysecentrum. Onze dialyseverpleegkundigen begeleiden onze patienten gedurende behandeling zoals u gewend bent in een ziekenhuis of dialysecentrum. Maar nu in uw thuisomgeving. Hieronder beschrijven we enkele van de belangrijkste voordelen van thuis dialyseren. 

Waarom WijkzorgDesk

1.Verbeterde kwaliteit van leven:

Doordat u meer tijd doorbrengt met familie en vrienden, en omdat u minder tijd hoeft te spenderen aan het reizen van en naar het dialysecentrum. Kan dit leiden tot minder stress en vermoeidheid en een grotere tevredenheid over het leven in het algemeen.

2.Betere controle:

Bij thuis dialyseren kunt u meer betrokken zijn bij het beheer van uw nierziekte, dit betekent dat u nauwkeuriger kunt bijhouden hoe u zich voelt en hoe uw lichaam reageert op de behandeling.

3.Meer flexibiliteit:

U kunt de behandeling plannen rond uw eigen levensstijl en verplichtingen, in plaats van aan te passen aan de beperkte tijden van dialysecentra. Zo heeft u meer tijd om te besteden aan activiteiten die voor u belangrijk zijn.

4.Meer comfort:

Thuis dialyseren maakt het mogelijk om in uw eigen omgeving te dialyseren, wat vaak een grotere mate van comfort biedt. U kunt uw eigen tijd en ruimte indelen zoals u dat wilt.

Conclusie

Thuis dialyseren biedt veel voordelen ten opzichte van traditioneel dialyseren in het ziekenhuis en kan bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van leven voor mensen met nierproblemen. Het is echter belangrijk om te realiseren dat thuis dialyseren niet geschikt is voor iedereen en dat er bepaalde factoren zijn die de keuze beïnvloeden, zoals de algehele gezondheid en het beschikbare ondersteuningssysteem in uw regio

Kennis & kundig
Diagnostiek & Behandeling

Virtuele contact

Spreek onze experts

Heeft u vragen op momenten dat er geen zorgverlener in de buurt is? Wij hebben de oplossing voor u.

Om evt. problemen bij u thuis op te lossen kijken we op afstand mee, mocht het op afstand niet lukken dan wordt er opvolging gegeven door iemand uit het team.

Kennis & kundig
Diagnostiek & Behandeling

WE'RE HIRING!

Sluit je aan bij Wzdesk

Door een gezonde werkcultuur met focus op de praktijkervaring ben jij er van verzekerd dat je jouw caseload als zorgverlener optimaal benut.

African american woman meeting with medic on videocall

Onze ServiceDesk

Wij staan voor u klaar

Leg makkelijk contact van maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00uur. Onze Servicedesk is ook per e-mail bereikbaar via info@wijkzorgdesk.nl.

Onze Servicedesk is er om u te informeren, adviseren en u een luisterend oor te bieden. 

FAQ

In sommige gevallen zijn er aanpassingen nodig in uw huis om de behandeling van comfort te kunnen garanderen.

U heeft hier zelf geen omkijken naar. Tijdens het intakegesprek wordt u geinformeerd welke stappen er worden ondernomen.

De kosten voor evt. aanpassingen worden voor u uit handen genomen.

De kosten vallen onder het basispakket van uw Ziektekostenverzekering. U hoeft zelf niks te betalen; er geldt geen eigen risico.

Stel uw vraag!